Iako je jučer uhapšeno četvero, danas nove dojave o bombama u sarajevskim školama

Preporučujemo

Učenici i nastavno osoblje Medicinske škole i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn evakuirani su u četvrtak ujutro, nakon nove dojave o bombi u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

Dojave o bombama stigla je oko 8 sati jutros, zbog čega je policija evakuirala prostorije škole u sarajevskom naselju Jezero, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

- -

U toku je KDZ pregled prostorija, kako bi se ustanovilo da li zaista postoji prijetnja od eksplozivne naprave, no prema onom što se dešavalo prethodnih dana u brojnim školama na području Kantona Sarajevo, pretpostavlja se da je riječ o lažnoj dojavi.

Ista situacija je i u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn, gdje traje policijski pregled.

Podsjećamo, prethodnih nekoliko sedmica zabilježen je veliki broj dojava o bombama u školama na području Kantona Sarajevo, zbog čega su roditelji i nastavnici zabrinuti za sigurnost. Vijeće roditelja KS-a se zbog ovog problema i sastalo s komesarom MUP-a KS-a, kako bi razgovarali o eventualnim preventivnim mjerama.

Zbog cijelog slučaja ranije je uhapšeno šest učenika, koji su osumnjičeni da su učestvovali u lažnom dojavljivanju eksplozivnih naprava u sarajevskim školama.

- -

Ovo je posebno ozbiljan problem, te bi zbog ugrožavanja sigurnosti učenici, ukoliko budu osuđeni, mogli dobiti i do pet godina zatvorske kazne.

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...