- Advertisement -

Iako su kupili vojne avione, Vulin očajan: Slanje oružja Šiptarima je neprijateljski čin, ne možete naoružavati teroriste

Preporučujemo

-Smatram da je slanje oružja Šiptarima od strane Velike Britanije neprijateljski čin, jer ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru. Veoma sam zabrinut, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink upitan da prokomentira informaciju da je Britanija poslala oružje Kosovu.

-Vi dajete oružje teroristima, dajete oružje za uništenje teroristima. Oni nemaju vojsku. Šiptari nemaju vojsku, po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji je Kfor, nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju, rekao je Vulin i ponovio da je veoma zabrinut.

-Slušali smo Kurtija kada je govorio da tzv. Kosovo treba da postane dio NATO pakta. Procedure da uđete u NATO pakt su gore nego da uđete u EU, dakle nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno. Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Kosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli, ‘mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir’, rekao je Vulin.

Dodao je da, sa nestrpljenjem, očekuje šta će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reći o tome.

-Znam da vrlo pažljivo prati situaciju i da se, znajući njega, vrlo studiozno priprema i da će biti odgovoran kakav jeste i da će na najbolji način izraziti naš stav. Naše službe rade svoj posao i on raspolaže svim informacijama. Ali ako me pitate za moj stav, smatram da je ovo neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru, poručio je Vulin.

Pročitajte:  Vulin šokirao prisutne: Traže od nas da se odreknemo Republike Srpske i priznamo lažnu državu Kosovo
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Budžet je morao biti usvojen, na potezu su političari: Hoće li se odreći povećanja!?

Bh. javnost je šokirana jučerašnjom informacijom da su zastupnici u državnom Parlamentu sebi izglasali povećanje plata. Takvu činjenicu imaju zahvaliti...