Ibrahimović odbio 100 miliona dolara iz Kine, Ameriku oduševio objašnjenjem zašto

Preporučujemo

Nakon što je golovima u debiju za LA Galaxy oduševio američku javnost, Zlatan Ibrahimović pobrao je simpatije i izjavom zbog čega se odlučio karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Gostijući na ESPN-u, objasnio je zašto je odbio ponudu iz Kine, gdje bi za tri godine zaradio 100 miliona dolara. U Los Angelesu će dobiti tri miliona dolara za dvije godine.

Voditelj ga je pitao: Zlatane, ne želim ti viriti u novčanik, ali zašto si, umjesto u Kinu, došao u Ameriku i ostavio 97 miliona dolara na stolu?

“Ovo je veliki izazov za mene, želio sam doći u Ameriku i igrati za Galaxy. Nije sve u novcu. Iskreno, nisam ni znao koliki ugovor ću imati ovdje. Nakon oporavka od teške ozljede samo želim biti sretan, mirisati travu, šutirati loptu i raditi ono što radim zadnjih 20 godina. Vjerujte mi, to nema cijenu”, rekao je Ibra.

“Došao sam pobjeđivati. Želim donijeti trofeje mom Galaxyju i biti dio istorije. Jedan od onih koji su napravili razliku i osvajali trofeje, jer sve je u pobjedama. Ali, ovo nije one man show, nego kolektivni sport. Igrao sam za najbolje svjetske klubove i s najboljim igračima na svijetu i svugdje sam pobjeđivao i osvajao trofeje. Ne vidim zašto bi Galaxy bio iznimka”, dodao je Ibrahimović.

Index.hr

Najnovije

SIPA uhapsila sedam osoba, zaplijenila više od osam hiljada kutija cigareta

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočne Ilidže, Konjica, Mostara, Pelagićeva, Širokog...