Ibrahimović odbio 100 miliona dolara iz Kine, Ameriku oduševio objašnjenjem zašto

Preporučujemo

Nakon što je golovima u debiju za LA Galaxy oduševio američku javnost, Zlatan Ibrahimović pobrao je simpatije i izjavom zbog čega se odlučio karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Gostijući na ESPN-u, objasnio je zašto je odbio ponudu iz Kine, gdje bi za tri godine zaradio 100 miliona dolara. U Los Angelesu će dobiti tri miliona dolara za dvije godine.

- -

Voditelj ga je pitao: Zlatane, ne želim ti viriti u novčanik, ali zašto si, umjesto u Kinu, došao u Ameriku i ostavio 97 miliona dolara na stolu?

“Ovo je veliki izazov za mene, želio sam doći u Ameriku i igrati za Galaxy. Nije sve u novcu. Iskreno, nisam ni znao koliki ugovor ću imati ovdje. Nakon oporavka od teške ozljede samo želim biti sretan, mirisati travu, šutirati loptu i raditi ono što radim zadnjih 20 godina. Vjerujte mi, to nema cijenu”, rekao je Ibra.

“Došao sam pobjeđivati. Želim donijeti trofeje mom Galaxyju i biti dio istorije. Jedan od onih koji su napravili razliku i osvajali trofeje, jer sve je u pobjedama. Ali, ovo nije one man show, nego kolektivni sport. Igrao sam za najbolje svjetske klubove i s najboljim igračima na svijetu i svugdje sam pobjeđivao i osvajao trofeje. Ne vidim zašto bi Galaxy bio iznimka”, dodao je Ibrahimović.

Index.hr

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...