Identifikovan napadač u masovnoj pucnjavi na Floridi: Gejmer izgubio na turniru pa krenuo u pokolj

Preporučujemo

Napadač koji je pucao tokom turnira u video igrama u Jacksonvilleu, Florida, ubivši dvije i ranivši 11 osoba, nakon čega je izvršio samoubistvo, je 24-godišnji David Katz iz Baltimorea, saopćila je policija.

Incident je okarakterisan kao masovna pucnjava, a iz šerifove kancelarije kažu i da je napadač koristio barem jedan pištolj.

- -

Svjedoci su za CNN rekli da je počinilac masakra jedan od gejmera, a da je krvavi pir počeo kada je izgubio u jednoj igrici. Prema navodima tih svjedoka, on je nakon toga počinio samoubistvo.

Pucnjava se dogodila u Jacksonville Landingu, trgovačkom centru u centralnom dijelu grada s restoranima i prodavnicama. Turnir se održavao u GLHF Game Bar u Chicago Pizza restoranu gdje se igrala videoigra Madden NFL 2019., simulacija američkog nogometa, a vjeruje se kako je Katz sudjelovao na turniru.

Na Floridi se posljednjih godina desilo nekoliko masovnih pucnjava,među kojima je masakr u noćnom klubu u Orlandu 2016. kada je ubijeno 49 osoba, dok je u februaru ove godine u pucnjavi u školi Marjory Stoneman Douglas u Parklandu poginulo 17 osoba.

 

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...