Igor Crnadak na zasjedanju Generalne skupštine UN-a

preporučujemo

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će od danas do četvrtka, 27. septembra, na generalnoj debati 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Crnadak će učestvovati na otvaranju generalne debate, kao i na sastancima na visokom nivou i regionalnim sastancima, koji će biti održani na marginama debate, najavljeno je iz državnog Ministarstva vanjskih poslova.

Planirano je da Crnadak učestvuje na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana i komesara za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, sastanku ministara vanjskih poslova Centralnoevropske inicijative, kao i na radnoj večeri čiji je domaćin visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federica Mogherini.

Na marginama generalne debate, Crnadak će se sastati sa generalnim sekretarom OEBS-a Thomasom Gremingerom i izvršnim direktorom Komiteta za borbu protiv terorizma.

U New Yorku je planirano i potpisivanje dokumenta o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Republikom Vanuatu.

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...