Iker Casillas poslao dirljivu poruku najvećem rivalu: Nije potrebno gledati tvoju kolekciju trofeja da bismo znali koliko si bio velik

Preporučujemo

Iker Casillas (36) kriv je što je ovaj sjajni golman bio samo statist u pohodima Španjolske na europski i svjetski vrh, iako je od sredine prošlog do početka ovog desetljeća, kada su obojica bili na vrhuncu, njegov najveći rival bio individualno i klupski daleko bolji od Svetog Ikera, piše index.hr.

Victor Valdes (35) u navedenom razdoblju osvojio je s Barcelonom šest naslova prvaka Španjolske, tri Lige prvaka, a pet sezona u La Ligi završio je kao vratar s najmanje primljenih golova. Iker Casillas u isto vrijeme s Realom se može pohvaliti sa “samo” tri španjolske i jednom europskom titulom, te jednom sezonom u kojoj je primio najmanje golova u Primeri.
Ipak, Realov vratar bio je neprikosnoveni prvi golman najjače generacije Španjolske u povijesti, dok Valdes usprkos briljantnim referencama nije mogao ni prići Furiji. Primjerice, 2008., kada je Španjolska osvojila europski naslov, nije bio niti treći golman na Euru. Smilovao mu se stari realovac Vicente Del Bosque, koji mu je tek u 28. godini podario debi u reprezentaciji te ekskurzije na SP 2010. i EP 2012. Tamo je osvojio zlatne medalje, ali za zagrijavanje Casillasa, pored kojeg nije dobio ni minute. Staž u nacionalnoj momčadi njih dvojica završit će sa 167, odnosno 20 nastupa. Naravno, nije potrebno pojašnjavati kome pripada koji broj.
Karijere golmana dva najveća španjolska kluba bile su isprepletene i povezane na klupskom i reprezentativnom planu, a vršnjaci (Casillas je osam mjeseci stariji) su u isto vrijeme otpisani u klubovima kojima su posvetili život, čija su bili djeca i odlaskom iz kojih više nisu bili ni blizu uspješni kao ranije. Casillas je od 2015. u Portu, a Valdes je krenuo na turneju po Manchester Unitedu, Standard Liegeu i Middlesbroughu.

Iako je od prošlog ljeta bio bez angažmana, Valdes nije spominjao odlazak u mirovinu. I onda je odjednom, bez prethodne najave, 1. siječnja na društvenim mrežama objavio fotografiju ceste ispod koje je pisalo “Hvala na svemu”.

- -

Odmah potom izbrisao je sve fotografije na Instagramu i Twitter profil. Takav naprasit i potpuni nestanak iz javnosti dao je naslutiti u intervjuu koji je dao prije tri godine: “Kada se jednog dana spusti zastor, nestat ću kako bih bio sa svojom djecom i pokušavao ih učiti životu. Kada nestanem, bit će me teško naći.”

Nekoliko dana kasnije, Iker Casillas, čovjek koji je kriv što jedan od najboljih golmana proteklih 20 godina nije mogao ni prići golu najjače španjolske reprezentacije u povijesti, ovako je pozdravio čovjeka koji mu je desetak godina uzimao sve individualne i klupske trofeje:
“Nije potrebno gledati tvoju kolekciju trofeja da bismo znali koliko si bio velik. Victore, sretno ti u novoj životnoj etapi!”.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...