Ilidža – Uspješnost međunarodnog festivala folklora je u prijateljstvu

Preporučujemo

Uspješnost Četvrtog međunarodnog festivala folklora za djecu i mlade „Čuvari tradicije“ je u neraskidivim nitima prijateljstva, saopćila je Općina Ilidža o toj manifestaciji folklora, održanoj od 31. jula do 5. augusta. 

Predstavilo se više od 500 učesnika iz sedam zemalja: Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Srbije i Bosne i Hercegovine.

- -

Organizator festivala je Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva „BAŠLIJA“.

Učesnici su imali priliku da posjete i kulturno-historijske spomenike, turističke ljepote i potencijale Ilidže, Sarajeva, Zenice, Konjica, Jablanice, Travnika, Jajca, Mostara.

– Ovim projektom, osim što smo našim sugrađanima i istinskim zaljubljenicima u tradiciju i folklorno stvaralaštvo priredili veoma zanimljiv i raznovrstan program s pet koncerata u pet gradova, mislim da smo dodatno ojačali međunarodnu saradnju, otvorili vrata i puteve za uzvratne posjete. Svemu tome doprinijeli su oni bez kojih ovaj festival ne bi sijao tako velikim sjajem, a to su Općina Ilidža, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta, koji su finasijski podržali ovaj projekat. Stoga im najsrdačnije zahvaljujem u moje ime i ime svih učesnika – kazao je Džemo Hurić, predsjednik udruženja „Bašlija“ i direktor festivala.

Koncerti su održani na Ilidži, Konjicu, Zenici, u Jajcu i Mostaru.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...