Ilidža već 11 godina lider po broju dolazaka turista i ostvarenih noćenja

Preporučujemo

Prema podacima Zavoda za informatiku i statistiku Kantona Sarajevo, Ilidža već 11 godina drži lidersku poziciju po broju dolazaka turista, ostvarenih noćenja, broju smještajnih jedinica i ležaja, te se nalazi i u samom vrhu na nivou BiH.

Na području općine Ilidža trenutno je raspoloživo 30 smještajnih objekata sa više od 2.200 smještajnih jedinica i 5.000 ležaja, što čini 1/8 ukupnih smještajnih kapaciteta na nivou BiH.

- -

Investicije privatnog sektora tokom 2018. godine koje su stavljenje u funkciju dodatno će ojačati poziciju i ponudu Ilidže na turističkoj karti. Adaptacija i izgradnja novih objekata Hotela “Austria” i hotel “Bosna” sa 115 smještajnih jedinica, a sve to u okviru Hotelsko banjsko rekreativnog društva”Hoteli Ilidža” d.d., zatim izgradnja dijela hotela “Hollywood” koje direktno utiče na povećanje broja smještajnih jedinica, u okviru “Mrkulić company”, piše NAP.

Na osnovu dostupnih podataka poboljšanje ponude na Ilidži prati i konstantni porast posjetitelja na dva najatraktivnija lokaliteta a to su Park prirode “Vrelo Bosne” koji je posjetilo protekle godine više od 200.000 turista i Spomenički kompleks “Tunel D-B” gdje je u 2017 godini zabilježio 130.000 posjeta.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...