Ilijaš: Jedna osoba ranjena u pucnjavi, uhapšen muškarac

preporučujemo

Policijski službenici Sedme policijske uprave uhapsili su jučer muškarca inicijala Ž.S. nastanjenu u Visokom zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On je u mjestu Gornja Luka, općina Ilijaš, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se sa Ž.S. nalazio S.A., rođen 1994. godine, nastanjen u Visokom, koji je zatečen na licu mjesta sa vidnim tjelesnim povredama.

Njemu je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju. U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da su S.A. nanijeli povrede H.S., rođen 1985.godine i H.M., rođen 1989.godine, nastanjeni u Ilijašu, prenosi N1.

U blizini navedenog događaja, pronađen je i izuzet odbačen pištolj nepoznate marke, sa okvirom i dva metka. Pomenutog dana u 16,30 sati, H.S. i H.M. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”teška tjelesna povreda”. Uviđaj na mjestu događaja su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Osumnjičeni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, saopćeno je iz MUP-a KS.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...