Incident na Alipašinom Polju: Muškarac lupao po autobusu, intervenirala i policija

Preporučujemo

U sarajevskom naselju Alipašino Polje jutros je intervenirala patrola PU Novi Grad, nakon što je nepoznati muškarac lupao po autobusu Centrotransa koji vozi na relaciji Hrasnica – Baščaršija, a nakon toga se verbalno sukobio sa vozačem.

Do incidenta je došlo nešto poslije 8 sati.

Prema kazivanju putnika koji su se u vrijeme incidenta zatekli na mjestu događaja, nakon što je autobus primio putnike na stanici i vozač zatvorio vrata te se krenuo uključiti u saobraćaj, odjednom je nepoznati muškarac počeo snažno udarati po srednjim vratima.

Vozač je ustao da vidi šta se dešava, a kada je muškarac pokušao ući u autobus, nije mu to dozvolio. Došlo je do prepirke između muškarca i vozača, a nakon što je muškarac fotografirao vozača, on je zatražio asistenciju policije.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli policajci, koji su uzeli izjave od obojice muškaraca, kao i od putnika iz autobusa.

Nakon što su putnici potvrdili navode vozača, policajci su muškarcu koji je lupao po autobusu, a koji je prihvatio odgovornost, napisali prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...