Indija: U škole uveden predmet o sreći

Preporučujemo

Predmet o sreći uvršten je u nastavni plan i program u više od hiljadu škola u indijskoj metropoli Delhiju.

Ministar obrazovanja u Delhiju, Maniš Sisodia, rekao je da se predmet o sreći sprovodi u okviru važnog i korisnog projekta, na čijem razvoju se radilo prethodnih godina, prenosi B92.

- -

Istakao je da će se časovi o sreći, koji će trajati oko 30-45 minuta, izvoditi svaki dan u više od hiljadu škola, ali i u vrtićima kao i osnovnim školama za učenike do 8. razreda.

Učenici na ovim časovima neće biti ocjenjivani, kao što je praksa u drugim školama, niti će imati testove i domaće zadatke. Cilj ovog predmeta je da kod učenika razvije emotivnu inteligenciju putem aktivnosti kao što su meditacija i razgovor o vrijednostima.

Nastavnici u Delhiju se nadaju da će časovi o sreći pomoći mladima u borbi protiv depresije, stresa i različitih anksioznih poremećaja.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svako četvrto dijete uzrasta od 13 do 15 godina u Indiji bori se protiv depresije.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...