Indonezija: Ženu progutao piton od 23 metra

Preporučujemo

Na indonežanskom ostrvu Muna ženu je progutao piton od 23 metra, a prema informacijama koje je objavio AP, ženu je prvo ugrizao, ugušio je svojim tijelom, a zatim je progutao.

Video koji je objavio Washington Post prikazuje indonežanske seljake koji su otvorili stomak pitona kako bi izvadili tijelo Va Tibe, 54-godišnje majke dvoje djece.

Ovo je drugi slučaj u godinu dana, da je piton progutao cijelo tijelo svoje žrtve.

Va Tiba je napustila svoj dom kako bi posjetila kukuruzno polje koje je udaljeno oko kilometar od njene kuće, okružene liticama, pećinama i određenim brojem mrežastih pitona, najdužih zmija na svijetu.

Ove zmije se hrane malim sisarima, a napadi na ljude trebali bi biti jednako rijetki kao i dobitak na lutriji.

Kako se nije vratila, njena sestra je otišla da je potraži, ali je pronašla samo otiske stopala, njenu baterijsku lampu, mačetu i papuče.

U jutarnjim satima sledećeg dana, oko 100 ljudi iz sela Persiapan Lavela počelo je da pretražuje polja, a zmiju su pronašli nekoliko desetina metara od Tibinih stvari.

Piton je bio dugačak 23 metra i tako naduven jedva se pomjerao. Seljaci su ubili zmiju i pažljivo je presjekli mačetom.

Razdvojili su meso zmije, a Tibino tijelo je bilo netaknuto unutar zmije, obučena baš kao što je bila kada je otišla da provjeri kukuruz, prenose Nezavisne novine.

Žena najverovatnije nije umrla unutar zmije. Piton obezbeđuje svoj pljen sa ugrizom, a zatim obavija svoje tijelo oko žrtve, sve dok se žrtva ne uguši, a zatim ga proguta.

Najnovije

Džaferović u Pragu: Sazrela svijest da je približavanje EU način da se osnaži mir u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je da je samit Evropske političke zajednice u Pragu važan zbog...