Informacija o sigurnosnoj situaciji upućena Skupštini KS

Preporučujemo

Vlada Kantona Sarajevo je, prema zaključku Kolegija Skupštine Kantona, sa današnje svoje sjednice uputila prema Skupštini KS Informaciju o stanju sigurnosti na području KS sa posebnim osvrtom na tragična dešavanja ubistva dva pripadnika MUP-a KS u prošlom mjesecu i aktivnostima koje se poduzimaju po pitanju rješavanja ovog krivičnog djela.

 Takođe, iz Uprave policije MUP-a KS, koja je i pripremila ovu informaciju, predložene su i neke mjere koje bi unaprijedile i olakšale rad policije te doprinijele većem stepenu sigurnosti građana Kantona Sarajevo, a o čemu će sutra raspravljati i Skupština Kantona Sarajevo na svojoj Hitnoj sjednici.

- -

Vlada je prihvatila tekst Sporazuma o zajedničkoj saradnji u organizaciji instruktivne nastave za učenike osnovne škole sa područja naseljenog mjesta Konjević Polja-Bratunca za prvo polugodište školske 2018/2019.godine. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će finansirati ovu nastavu, a pored Kantona Sarajevo potpisnik ovog sporazuma je i Federalno ministarstvo obrazovanja.

Vlada je donijela danas i Odluku o proširenju broja upisa i strukturi studenata koji se mogu upisati u prvu studijsku godinu I i II ciklusa studija u ovoj školskoj godini. Riječ je o samofinansirajućim i vanrednim studentima na Muzičkoj akademiji, Prirodno-matematičkom i Arhitektonskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Fakultetu za kriminalistiku, Stomatološkom, Šumarskom i Ekonomskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija kao i Centru za interdisciplinarne studije.

Na današnjoj sjednici Vlada je otvorila i tačku o Nacrtu Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu o čemu će biti više riječi u nastavku ove sjednice.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...