Inicijativa Općine Centar: Spomen-soba posvećena ubijenoj djeci Sarajeva

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je na današnjem sastanku sa predstavnicima boračkih organizacija sa Centra razgovarao o novim projektima i modelima saradnje sa ovom jako bitnom populacijom.

“Kao višegodišnji dobri partneri želimo nastaviti našu uspješnu saradnju. Prihvatio sam inicijativu da se u objektu gdje su smještene boračke organizacije sa Centra, u Ulici Džidžikovac 3, napravi spomen-soba posvećena ubijenoj djeci Sarajeva tokom opsade grada i agresije na BiH. Čim riješimo pravne odnose u vezi s tim općinskim prostorijama, koje se sada koriste kao restoran, voljan sam pokrenuti proceduru formiranja ove spomen-sobe” rekao je Ajnadžić. Sama ideja je pokrenuta iz Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva.

- -

“Načelnik Ajnadžić je čvrsto obećao da će naći odgovarajući prostor u kojem bi bio realizovan ovaj projekat, koji je značajan ne samo za roditelje ubijene djece već i zbog kulture sjećanja posebno zbog budućih generacija”, kazao je Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja.

Današnjem sastanku su prisustvovali Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave sa saradnicima, savjetnici načelnika i Dževad Jusić, predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za boračka pitanja.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...