Inspekcijski nadzor na auto-pijaci u Sarajevu

Preporučujemo

U okviru pojačanih inspekcijskih aktivnosti s ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada “nacrno” u Federaciji Bosne i Hercegovine, Federalna uprava za inspekcijske poslove danas je u saradnji sa Specijalnom jedinicom za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo provodila inspekcijski nadzor na auto-pijaci u Sarajevu.

U akciji je izvršeno više od 500 kontrola vozila i fizičkih osoba, te pregledano više od 100 pijačnih tezgi.

- -

Prema do sada dostupnim podacima, sačinjeno je šest zapisnika o inspekcijskom nadzoru i dvije službene zabilješke.

Oduzeta je nezakonito prometovana roba i roba bez porijekla: 181 par falsifikovane brendirane obuće, 47 pakovanja rezanog duhana, 997 kutija cigareta, 100 komada falsifikovanih jastuka s natpisom “Dormeo” i 27 komada novih mašina za izvođenje građevinskih radova i drugog alata.

Jedno vozilo za koje postoji opravdana sumnja da se u njemu nalazi roba sumnjivog porijekla je zapečaćeno i “pauk”-vozilom transportovano u krug službenog parking prostora Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, te će postupak inspekcijskog nadzora biti okončan po pojavljivanu vlasnika.

Ukupna tržišna vrijednost robe je približno 20.000 KM, a po okončanju postupka biće izrečeni prekršajni nalozi prema fizičkim osobama.

- -

U nadzoru je učestvovalo sedam federalnih inspektora, tri uposlenika FUZIP-a i 10 pripadnika Jedinice za podršku MUP-a KS, a zajedničke aktivnosti su trajale u periodu od 07.30 do 15.30 sati, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...