INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA: “Dodik i Čović su još jednom poslali poruku podrške zločincima”

preporučujemo

Pokušaj SNSD i HDZ u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o poništavanju Zakona o zabrani negiranja genocida je antiticivilizirajući, dehumanizirajući, neljudski, opasan za mir i stabilnost u svijetu i poguban za međunarodnu pravdu i pravo”, poručuju iz Instituta za istraživanje genocida Kanade (IGK).

Navode kako taj potez antibosanskih subjekata degradira državu Bosnu i Hercegovinu, žrtve genocida i Ujedinjene Nacije i internacionalne pravne i sudske autoritete i dokumente.

 

Tim potezom SNSD i HDZ još jednom jasno pokazuju da su na strani separatističke, antibosanske koalicije, koja sve više i ozbiljnije atakuju na evropsku bosanskohercegovačku državu, prizivajući njenu etničku podjelu. Istovremeno imamo šutnju međunarodne zajednice koja upravo pregovara sa negatorima države i negatorima genocida o budućnosti Bosne i Hercegovine.

 

Navedeni antibosanski i antievropski potezi u Domu naroda su na tragu aktivnosti antibosanske diplomatije u kojoj Dodikovi i Čovićevi ambasadori u bitnim sjedištima međunarodne politike direktno rade protiv vlastite države.

 

“Dodik i Čović su još jednom poslali poruku podrške zločincima, negatorima genocida, revizionistima historijskih, naučnih i sudskih činjenica o jedinom pravno dokazanom genocidu u Evropi poslije holokausta, te poruku glurifikatorima presuđenih ratnih zločinaca, ali i onima koji žele uništiti državu Bosnu i Hercegovinu.

 

Zato Institut za istraživanje genocida Kanada poziva sve prijatelje istine i pravde da postanu svjesni položaja u kojem se nalazimo, traže puteve izlaza, budu hrabri, jedinstveni, obrazovani i stručni u traganju za istinom i pravdom, ali i u borbi za državu Bosnu i Hercegovinu.

 

Žrtve nikada neće biti poražene jer je istina i pravda na njihovoj strani. Oni koji negiraju odluke internacionalnih sudova, koji narušavaju internacionalno pravo, pravdu i istinu koji pokušavaju revidirati historiju, sudske i naučne argumente, te oni koji u zadnje vrijeme opasno ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenost, nezavisnost i politički subjektivitet evropske države Bosne i Hercegovine u ime ekstremizma pripadaju historijskom neljudskom otpadu protiv koga se na žalost i danas još više trebamo boriti.

Pročitajte:  Janjić: Pouzdano znam da Amerikanci imaju dokaze protiv Čovića

 

Mi nastavljamo borbu za bolju budućnost naše civilizacije, za svijet bez rata i genocida u kome će vladati mir i poštovanje drugog i drugačijeg, u kome će istina nadvladati neistinu, pravda nadvladati krivdu, a kultura sjećanja nadvladati kulturu zaborava. Pridružite se to velikoj ljudskoj misiji argumentovanom borbom protiv negatora genocida, negatora čiji su oličenje Milorad Dodik, Dragan Čović i njihovi sljedbenici”, naveli su u poruci iz IGK.

 

 

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...