Išerić kontra Dodika: Neka lete američki avioni

Preporučujemo

“Neka lete američki aovioni”, poručio je pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić nakon što su u popodnevnim satima dva američka bombardera izvršila prelet iznad Bosne i Hercegovine.
” Ja sam, za razliku od Milorada Dodika, za nadlijetanje američkih aviona iznad Bosne i Hercegovine. I to svakodnevno. Uzduž i poprijeko. Posebno u dolini naše rijeke Drine.
Kaže Dodik „ kako su svi u Republici Srpskoj svjesni imajući u vidu činjenicu da se srpski narod, nažalost, dobro sjeća preleta aviona nad glavom i bacanja osiromašenog uranijuma u proteklom ratu. Podsjetio je “da su brutalno i strašno bombardovanje u novijoj istoriji najviše osjetili građani Sarajevsko-romanijske regije”. Dobro, Milorad je možda i u pravu. Ali ne govori nam zbog čega je to bombardovanje bilo”, navodi Išerić.
Ispade, kako kaže Išerić, po Dodikovoj priči, da su NATO avioni onako, slučajno i bez razloga „naišli“ odnekuda i baš nad Bosnom i baš na položaje bosanskih Srba bacali bombe.
” Valjda je to zbog ubijanja građana Bosne i Hercegovine, opsade i ubijanja Sarajeva, zbog Markala, zbog Prijedora, zbog svih gradova/općina Istočne Bosne. Zbog genocida u Srebrenici. Zbog Hasiba efendije Ramića, njegove supruge i njegove četvoro djece koje pred njegovim očima zaklaše zlotvori. Možda Milorad misli da su NATO avioni trebali bacati čokolade. Zato neka lete američki avioni. Nikome neće ništa uraditi samo treba biti uljudan, bez pokazivanja agresivnih namjera i bez novih prijetnji Bosni i Bošnjacima”, naveo je Išerić.

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...