Išerić: Neka Vučić pripazi na terminologiju, pratimo i analiziramo sve što radi i govori

Preporučujemo

Pravni stručnjak prof.sc. Enver Išerić uputio je jasnu poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. “Neka Vučić pripazi na terminologiju, pratimo i analiziramo sve što radi i govori”, upozorio je Išerić.

“Kako podmukle i perfidne igre igra predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najbolje, između ostalog, govori i njegova izjava, nakon susreta sa Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom, da se nada da će „Ljudi iz RS uspjeti da nađu zajednički jezik sa institucijama BiH.“ Pogrešno je to gospodine Vučiću. Trebao si reći „ u institucijama Bosne i Hercegovine“. Na taj način, kako ste kazali, pokušavate da naglasite značaj bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske i da ukažete na nekakve posebne odnose RS-a i Bosne i Hercegovine. I nije to prvi put. Na isti način ponašaju se i dužnosnici RS-a. Da nije tako ne bi tako često bili u privatnim posjetama u Beogradu, želeći to prikazati kao neke službene posjete dužnosnika Bosne i Hercegovine”, naveo je Išerić.

Upitao je da li se na taj način izgrađuje odnosi Srba i Bošnjaka, a za koje se Vi javno zalažete?

“Budete li tako nastavili gospodine Vučiću, i ne prestanete li, pod izgovorom saradnje Srba iz Srbije i Bosne i Hercegovine i Vašeg „srpskog sveta“ pomagati i podsticati opasne igre koje ugrožavaju našu državu, i mi Bošnjaci ćemo ujediniti sve Bošnjake Balkana, a za Sandžak, gdje su Bošnjaci većina, tražiti, za početak, visok stepen političke autonomije od centralne vlasti Srbije”, poručio je Išerić.

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...