Išerić: Svakoj ženi koja rodi četvrto dijete osigurati redovna mjesečna primanja u visini od 50 % prosječne plaće

Preporučujemo

Pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić predstavnicima vlasti uputio je zahtijev da svakoj ženi u Bosni i Hercegovini se osiguraju redovna mjesečna primanja u visini od 50 posto prosječne plaće, a koja rodi četvero djece.
Taj svoj stav temelji na lošoj demografskoj slici, ali i drugim uzrocima koji su doveli do smanjenja broja stanovništva u našoj zemlji.
– Uradimo nešto konkretno i korisno.  Imajući na umu činjenicu da je demografska slika našeg društva zabrinjavajuća, kako zbog brutalnog ubijanja stanovništva tokom agresije na našu državu i to činjenjem ratnih zločina, uključujući i zločin genocida, a genocid je svako djelo učinjeno sa namjerom da se potpuno ili djelimično uništi jedna etnička grupa, te ratnim i poslijeratnim raseljavanjem stanovništva potrebno je : Svakoj ženi/majci, bez obzira da li je u radnom odnosu ili nije, koja rodi četvero djece osigurati redovna mjesečna primanja u visini od 50 % prosječne plaće, a za svako sljedeće dijete petinu tog iznosa – naveo je Išerić.

Najnovije

Kadrovska križaljka: Imenovani novi članovi Nadzornog odbora BH Pošte

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas su izabrani i v.d. članovi Nadzornog odbora BH Pošte. Za članove...