- Advertisement -

Prijavite se i edukujte: Iskoristite priliku i besplatno posjetite Zemaljski muzej i radionice

Preporučujemo

Besplatan ulaz, cjelodnevni program i mnoštvo sadržaja očekuju vas u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, u subotu 19. maja povodom Međunarodnog dana i evropske noći muzeja.

Pored toga, imat ćete priliku i vidjeti gostujuće izložbe i učestvovati u različitim radionicama na više odjela, a raspored pročitajte u nastavku.

U petak, 18. maja, očekuje vas gostujuća izložba Arheološkog fakulteta Zadar “U temeljima grada” u 19 sati.

Sljedeći dan, u dnevnom terminu od 12 do 13.30 sati i večernjem od 20 do 21.30 sati, imat ćete priliku obići sef sobe i originala Sarajevske hagade. Oba termina su besplatna.

Radionicu arheološkog stripa posjetite od 15 do 17 sati, te je potrebno poslati i prijavu na mail adresu [email protected] sa naznakom “za radionicu arheološkog stripa”. Bit će održana u Boraničkom vrtu.

Izrada replika arheoloških predmeta bit će održana od 17 do 19 sati na odjelu za prirodne nauke, a voditelj će biti Emir Kapetanović.

Radionica o tehnikama tkanja bit će održana od 17 do 18 sati, a voditeljice su Marica Filipović i Rasema Šalaka.

Radionica bojenje i izrazi kreativnosti na keramičkim vazama će biti održana u Botaničkom vrtu od 18 do 19 sati. Voditelji su Samir Avdić i Ernis Šljivo te će biti primljeno najviše 15 osoba.

Noć poezije u društvu s Miodragom Mikijem Trifunovim bit će održana od 20 sati na Odjeljenju za prirodne nauke.

Radionica “Put ruže: od suštine do forme; od sjemenke do nauke” će biti održana od 11 do 13 sati.

Edukativna radionica za postdiplomce floristike i pejsažnog oblikovanja Šumarskog fakulteta i Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa voditeljicom mr.sc. Berinom Bečić će biti zatvorenog tipa.

Istraživanje biodiverziteta FBiH sa fokusom na ugrožene i zaštićene vrste će biti održano od 11.30 do 13 sati.

Javna prezentacija rezultata projekta “Jačanje kapaciteta Odjeljenja za prirodne nauke za potrebe inventarizacije biodiverziteta BiH” sa prezentatorima dr.sc. Draženom Kotrošanom, mr.sc. Anisom Hasanbegovićem i Dejanom Kulijerom će se odvijati od 11 do 14 sati.

Pored toga, radionica za mlađe uzraste (osnovna škola), koju organizuje Ornitološko društvo NAŠE Ptice u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH, Svijet insekata u Zemaljskom muzeju BiH, bit će održana od 16 do 18 sati. Ukoliko želite da vaše dijete prisustvuje, potrebna je prijava na mail adresu [email protected] sa naznakom “za svijet insekata”. Radionica prima najviše 15 osoba starijih od 10 godina, a održat će se u Botaničkom vrtu ili prostoru radionice za učenike na Odjeljenju za prirodne nauke.

Radionicu organizuje Society for Biological Research and Protection of Nature – BIO.LOG

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...