Istraga saradnika kartela “Tito i Dino”: SIPA ponovo pretresala u Kantonalnoj bolnici Zenica

Preporučujemo

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ponovo su danas boravili u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje su pretresli jednu od kancelarija, a u sklopu operativne akcije “BLACK TIE VRH”, saopćila je ta policijska agencija.

Kako su naveli, korisnik kancelarije je jedna od osumnjičenih osoba u tom predmetu.

- -

– Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela organizovani kriminal i pranje novca propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine – naveli su iz SIPA-e.

Podsjetimo, SIPA je prije mjesec pretresla radni prostor uposlenice KB Zenica Aide Halać, kojoj je jučer produžen pritvor zbog sumnje u povezanost sa narkoklanom Edina Gačanina.

Osim nje, tada je priveden i direktor bolnice Tarik Zulović, za kojeg se na ročištu za određivanje pritvora moglo čuti da je rođak vođe narkoklana Edina Gačanina.

Sud je Zuloviću tada odbio odrediti pritvor, te je pušten na slobodu uz određene mjere zabrane.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...