Ivan Dalić: Zlatko često dolazi u Livno, vjerujem da je tim pripremio za pobjedu

Preporučujemo

Ivan Dalić, otac selektora Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka, je u ekskluzivnom razgovoru za N1 govorio o djetinjstvu sada već slavnog selektora i njegovoj vezi sa rodnim Livnom.

“Ja znam njegovu osobinu, on će sve živo učiniti da ih pripremi za pobjedu. Šta će ispasti, to je pitanje veliko. On je ambiciozan i uporan u svom radu i vjerujem da će ih dobro pripremiti”, kazao je Ivan Dalić.

- -

Vaš sin, najbolji trener kojeg je Hrvatska ikada imala?

“Ja vjerujem po njegovom radu da jeste najbolji, ali on i sada kaže da je Ćiro prvi. On je ipak rekao da je “trener svih trenera”, a Zlatko će biti “izbornik svih izbornika”. Njemu se pružila prilika da ovo radi i mislim da je među najboljima”, istakao je.

Kakav je bio kao dječak?

“On je bio uporan u svemu. Kao mlad igrao je za lokalni klub, kao pionir još. Bio je jako dobar, poslušan i radio je dobro. Otišao je kao mlad u Split, u Hajduk sa 15 godina. Dolje se pokazao kao dobar i odmah je rekao: Ili ću igrati nogomet ili završiti školu. Dolazio je ovamo da vanredno dovrši srednju i otišao je dole, posvetio se nogometu. To mu je u srcu i to radi pošteno”, dodaje Ivan Dalić.

- -

Dodao je da i dan danas Zlatko Dalić često dođe u Livno.

“Zlatko često ovdje dolazi. Skoro sedmično dođe, da vidi mene i majku. Kako je ovo sa Rusijom sad, nije imao kada dolaziti, ali zove skoro dva puta sedmično. Kad je slobodan, dolazi ovdje. Ima vikendicu u Splitu i kuću na Novalji, ali ovdje uvijek svrati”, rekao je.

Što se tiče današnjeg velikog finala, Dalić je kazao da bi volio da Hrvatska pobjedi, ali da ne može prognozirati.

“To je teško pitanje. Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Volio bih da pobjedi, ali ne znam. Mislim da će uspjeti, svaka je varijanta do sada takva bila pa mislim da će i večeras biti tako. Vjerujem da ih je pripremio kako treba”.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...