Ivica Puljić otkriva gdje će gostovati Aleksandar Vučić: Niko pametan se time ne hvali

Preporučujemo

Mediji odani režimu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića već danima pompezno najavljuju kako će Vučić gostovati na “čuvenoj TV stanici” Newsmax, u emisiji “Probudi se Ameriko”. U Vučićevim medijima ovo gostovanje se doživljava kao veliki diplomatski i politički uspjeh srbijanskog predsjednika.

Međutim, bh. novinar Ivica Puljić je na Twitteru otkrio o kakvoj se televiziji radi i ko je, zapravo, pozvao Vučića da gostuje na spomenutoj TV stanici.

– Premijerka Srbije Ana Brnabić ističe da predsjednika Srbije Aleksandra Vučića danas očekuje gostovanje na američkoj TV stanici Newsmax. Nitko se pametan u Americi ne hvali da gostuje na Newsmaxu, krajnje desničarskom propagandnom mediju koje je glasilo Donalda Trumpa.

Vučića na ovu televiziju dovodi Richard Grenell, negdašnji Trumpov izaslanik za razgovore o Kosovu, koji je na platnom spisku srpske vlade što dovoljno govori koliko je bio objektivan medijator između Beograda i Prištine, pojasnio je Puljić.

 

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...