Ivica Todorić večeras stiže u Hrvatsku

Preporučujemo

Ivica Todorić je u postupku tranzicije te se vrlo skoro očekuje njegov dolazak u Hrvatsku.

“Todorić bi iz Londona trebao krenuti u 16 sati po lokalnom vremenu. Bit će u pratnji britanske policije. Za njim je izdan nalog prije točno godinu dana”, javila je iz Londona reporterka N1 Mirela Bačić.

- -

Redoviti let Croatia Airlinesa iz Londona kreće u 16:50. U Zagrebu je oko 20 sati te se pretpostavlja da bi Todorić mogao doći tim letom.

Podsjetimo, britanski sudac Duncan Ousley 25. oktobra odbio je žalbu Ivice Todorića te odlučio da će bivši čelnik Agrokora biti izručen Hrvatskoj.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

On bi zbog toga, nakon slijetanja u zagrebačku zračnu luku trebao biti odmah odveden u istražni zatvor. Istražni zatvor mu je određen zbog utjecaja na svjedoke, a kako se doznaje u cijeloj istrazi neispitan je ostao tek jedan svjedok.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...