Iz budžeta Općine Centar dodijeljeno 25.000 KM vjerskim zajednicama

Preporučujemo

U prostorijama Općine Centar u četvrtak 19. aprila 2018. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je za potrebe tri vjerske zajednice u BiH potpisao zaključke o dodjeli iznosa od 25.000 KM iz općinskog budžeta. Od pomenutog iznosa, 3.500 konvertibilnih maraka dodijeljeno je Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Sarajevo. Iznos od 2.000 maraka dodijeljen je rimokatoličkom župnom uredu Presvetog srca Isusova, dok je Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo te Nakšibendijskoj tekiji Mejtaš u Sarajevu odobren iznos od 15.000 KM. Navedena sredstva, koja će biti iskorištena za njihove programske aktivnosti i obilježavanje vjerskih praznika, su odobrena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za odnose sa vjerskim zajednicama.

U ime Medžilsa Islamske zajednice Sarajevo zaključak je primio Malik efendija Šljivo, zamjenik glavnog imama Medžlisa koji se ovom prilikom zahvalio na sveukupnoj dosadašnjoj podršci koju je Općina Centar pružila vjerskim zajednicama.

–Posebno bih htio istaknuti pohvalnu činjenicu da rukovodstvo Općine Centar finansijsku podršku Islamskoj zajednici u BiH uvijek realizuje putem Medžlisa Sarajevo, koja donirana sredstva prosljeđuje onima kojima je to najpotrebnije, kazao je Šljivo.

Današnjem potpisivanju i uručenja zaključka su također prisustvovali i Jasmina Fazlić i Sanija Avdagić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar kao i predstavnici Komisije Općinskog vijeća za odnose sa vjerskim zajednicama Bekir Šuško, Dževad Hodžić i Saliha Beha.

Načelnik Ajnadžić je početkom aprila ove godine prilikom obilježavanja velikog jevrejskog praznika Pesaha predstavnicima Jevrejske opštine Sarajevo uručio isti zaključak o donaciji finansijskih sredstava u iznosu od 2.500 KM, dok će predstavnicima Srpske pravoslavne crkvene opštine Sarajevo i rimokatoličkog župnog ureda Presvetog srca Isusova pomenuti zaključci biti uručeni naknadno.

Najnovije

Knjiga “Lav bosanski” o Hasanu Čengiću predstavljena večeras u Sarajevu

Knjiga o Hasanu Čengiću "Lav bosanski", koju su priredile Fahira, Halisa, Emina i Sidika Čengić, predstavljena je večeras u...