Iz Kremlja poručili da nema uslova za mir u Ukrajini, samo rat je moguć

Preporučujemo

U Kremlju su uvjereni da je trenutno nemoguće govoriti o miru s Ukrajinom. Rusija će se nastaviti boriti za osvajanje ukrajinskih teritorija.

“Trenutno nema razloga da se situacija u Ukrajini pomakne prema mirnom smjeru. Postizanje naših ciljeva i dalje je naš apsolutni prioritet i uvijek će to ostati. To je trenutno moguće samo vojnim putem,” kazao je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov.

Peskov je komentarisao i nekoliko nedavnih događaja u Ukrajini, pa je prijedlog da se Rusija preimenuje u Moskviju nazvao je “smiješnim”, a zahtjev da redovnici proruske crkve napuste prostorije Kijevsko-pečerske lavre nečuvenom odlukom.

“Znate, takve poruke ili odluke su vjerojatno smiješno smiješne stvari. Ako se ne varam, već je bilo dosta šala o tome. Ne vjerujem da se trebamo opet šaliti s tim. Ali opet ističem da je jedini način da se na to reagira osmijehom. Ruska Federacija će ostati velika država, velika država i ostat će Rusija, kako god je tko zvao,” kazao je Peskov.

O odluci ukrajinskih vlasti da svećenici Ukrajinske pravoslavne crkve povezane sa Moskvom da napuste najstariji manastir u Kijevu kazao je da je uznemirujuća.

“To je uznemirujuće. Ovo je apsolutno neviđen način postupanja s predstavnicima crkve, Ruske pravoslavne crkve. Smatramo to neprihvatljivim. Smatramo da bi međunarodna zajednica trebala odgovoriti na takvu nečuvenu odluku,” kazao je Peskov.

Najnovije

Zara nakon poziva na bojkot obrisala fotografije koje aludiraju na genocid u Gazi

Nakon što je španski brend Zara objavio fotografije svoje najnovije kolekcije, na sebe je navukao bijes javnosti širom svijete,...