Iz RS-a bojkotuju rad institucija BiH, ali to ne ometa novo zapošljavanje

preporučujemo

Bojkot rada institucija Bosne i Hercegovine, koji provode zvaničnici koji dolaze iz RS-a, ne odnosi se na isplate plaća koje uredno potpisuju, ali očito se ne odnosi ni na zapošljavanje državnih službenika.

Stranke iz RS-a su bojkot i blokadu rada Vijeća ministara BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Predsjedništva BiH počeli od 26. jula, a prema podacima Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, u augustu je objavljen konkurs za zapošljavanje šefa odsjeka u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na čijem je čelu Staša Košarac (SNSD). Osnovna neto plaća za ovu poziciju je 1.545 KM.

Ovo ministarstvo je u augustu objavilo i interni konkurs za stručnog savjetnika.

Među konkursima objavljenim na stranici Agencije za državnu službu BiH je i javni oglas za zapošljavanje stručnog saradnika u uredu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije (SNSD). Konkurs je bio otvoren do 12. augusta.

Prema pregledu postavljenih državnih službenika po javnim oglasima, koji je objavljen u Službenom listu Bosne i Hercegovine, od 1. augusta su počela raditi dva državna službenika u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu Miloš Lučić (DNS).

Za to vrijeme u pitanje je, između ostalog, došlo finansiranje i daljnji rad institucija BiH od 1. oktobra.

Najnovije

Evropski zvaničnici se oprostili od Merkel: Bez vas će EU biti kao Pariz bez Eiffelovog tornja

Njemačka kancelarka Angela Merkel broji posljednje dane na ovoj funkciji, a samit Evropske unije koji se jučer i danas...