Iz SDA isključeni Škaljo, Redžić, Efendić i Čolaković

Preporučujemo

Na konstituirajućoj i prvoj radnoj sjednici koja je održana u ponedjeljak, Općinski izvršni odbor SDA Zenica na prijedlog Komisije za vanstatutarno djelovanje isključio je iz stranke Omera Škalju, inače poslanika u federalnom Parlamentu, te još tri člana: Miralema Redžića, Kemala Efendića i Selmira Čolakovića, piše Oslobođenje.ba.

“Razlozi za njihovo isključenje iz članstva javnosti su poznati odranije, a mogu se, u najkraćem, svesti na protustatutarno djelovanje, grubo narušavanje ugleda stranke i otvoren rad za političke oponente, posebice Nezavisni blok. Komisija za vanstatutarno djelovanje je Općinskom izvršnom odboru iznijela jasne dokaze i argumente nakon kojih je OIO SDA Zenica donio jednoglasnu odluku o njihovom isključenju. Na ovaj je način, nakon izborne skupštine održane 3. februara, novoformirani Općinski izvršni odbor beskompromisno krenuo u reformu zeničke SDA, njeno čišćenje od karijerista i nesposobnih kadrova koji su u posljednje vrijeme narušavali ugled najjače političke organizacije u BiH”, naveli su iz zeničke SDA.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...