Izabrana tri potpredsjednika Narodne skupštine RS-a

Preporučujemo

Na Prvoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) večeras su izabrana tri potpredsjednika te skupštine.

Za potpredsjednika NSRS-a iz reda hrvatskog naroda izabrana je Anja Ljubojević, koju je na tu funkciju predložio Klub poslanika SNSD-a. Za potpredsjednika iz reda srpskog naroda izabran je Petko Rankić, kojeg je na tu funkciju predložio Klub poslanika SP-a.

Za potpredsjednika Narodne skupštine RS-a iz reda bošnjačkog naroda izabran je Mirsad Duratović, kojeg je na tu funkciju predložio Klub poslanika Pokret za državu.

Na Prvoj posebnoj sjednici izabrani su i članovi Administrativne komisije Narodne skupštine: Spomenka Stevanović, predsjednik, Biljana Petković, zamjenik predsjednika i članovi Denis Pijetlović, Denis Šulić, Aleksandar Trninić, Velibor Stanić, Kostadin Vasić, Đorđe Vučinić i Ramiz Salkić, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću NSRS-a.

Najnovije

Islamska zajednica odgovorila Čoviću u vezi ugovora s državom

Ugovor sa državom nije ekskluzivitet Islamske zajednice nego crkava, jer se osporava Islamskoj zajednici. Već duže vrijeme u javnosti u...