Izabrana tri potpredsjednika Narodne skupštine RS-a

Preporučujemo

Na Prvoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) večeras su izabrana tri potpredsjednika te skupštine.

Za potpredsjednika NSRS-a iz reda hrvatskog naroda izabrana je Anja Ljubojević, koju je na tu funkciju predložio Klub poslanika SNSD-a. Za potpredsjednika iz reda srpskog naroda izabran je Petko Rankić, kojeg je na tu funkciju predložio Klub poslanika SP-a.

Za potpredsjednika Narodne skupštine RS-a iz reda bošnjačkog naroda izabran je Mirsad Duratović, kojeg je na tu funkciju predložio Klub poslanika Pokret za državu.

Na Prvoj posebnoj sjednici izabrani su i članovi Administrativne komisije Narodne skupštine: Spomenka Stevanović, predsjednik, Biljana Petković, zamjenik predsjednika i članovi Denis Pijetlović, Denis Šulić, Aleksandar Trninić, Velibor Stanić, Kostadin Vasić, Đorđe Vučinić i Ramiz Salkić, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću NSRS-a.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...