Izabranici Roberta Prosinečkog večeras protiv Senegala

Preporučujemo

Nogometna reprezentacija BiH večeras će u francuskom gradu Le Havreu odigrati prijateljski meč protiv selekcije Senegala.

“Biće nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice”, najavio je selektor BiH Robert Prosinečki, piše N1.

- -

Prosinečki kaže da je Senegal, prema njegovom mišljenju, bolja reprezentacija od Bugarske te da vjeruje da će to biti prava utakmica i pravi test za BiH.

“Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bićemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo ‘pohvatali’. Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom jer smo kratko vrijeme proveli skupa, svega dva dana”, naveo je Prosinečki.

Prosinečki je uoči meča odredio i početnih jedanaest igrača: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro.

Utakmica BiH i Senegala igra se večeras u 20 sati.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...