Trikovi: Izbijelite zube uz pomoć aluminijske folije

Preporučujemo

Izbjeljivanje zuba je nešto što stručnjaci uglavnom ne preporučuju jer se na taj način oštećuje zubna gleđ. Srećom, profesionalni tretmani za izbjeljivanje zuba dobili su zdravu i jeftinu alternativu.

Postupak je krajnje jednostavan, soda bikarbona se pomiješa sa pastom za zube koju inače koristite, a zatim se dobijena smjesa nanosi na komadić folije, koja se zatim pritisne i oblikuje tako da savršeno stane uz vaše zube.

- -

Ostavite foliju da stoji sat vremena i nakon toga isperite usnu duplju.

Soda bikarbona je kristalni, bijeli prah. Čim je stavimo u usta dolazi do reakcije oksidacije. Zahvaljujući ovoj reakciji otklonićete tamne mrlje od kafe, vina itd. Soda bikarbona pored toga što čisti i izbjeljuje zube, ubija i bakterije koje “stanuju” u usnoj duplji. Možete je upotrebljavati svakodnevno, ali koristite isključivo sodu bikarbonu bez aluminijuma, prenosi CdM.

Stomatolozi tvrde da ova tehnika ne oštećuje zubnu gleđ. Ukoliko imate tvrdokornije naslage na zubima praktikujte je dva puta dnevno.

Najnovije

Više od 40 zemalja traži međunarodnu istragu smrti Navalnog

Ukupno 43 zemlje, uključujući i Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i Veliku Britaniju uputile su u ponedjeljak zajednički apel...