- Advertisement -

Izbjegnuta tragedija: plivačica se onesvijestila u bazenu, trenerica je spasila

Preporučujemo

Zamalo izbjegnuta tragedija na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Mađarskoj, kada se Anita Alvarez, reprezentativka Amerike u sinhronom plivanju, onesvijestila u bazenu tokom izvođenja vježbi.

Alvarezova je nakon gubitka svijesti potonula prema dnu bazena, a samo reakcijom njene trenerice u Budimšeti je izbjegnuta tragedija. Trenerica Andrea Fuentes je skočila u vodu i izvukla plivačicu na površinu, nakon čega su stvar u svoje ruke uzeli ljekari.

Alvarezova je, nakon što joj se ukazala prva pomoć, odmah prebačena u bolnicu gdje će tim specijalista pokušati shvatiti šta se dogodilo, naročito zbog toga što ovo, navodno, nije prvi put da Alvarezova usred vježbe gubi svijest, što su potvrdili i iz američkog tima. Sličan incident dogodio se i prošle godine tokom jednog od takmičenja.

“Bilo je jako strašno. Morala sam skočiti u vodu, jer to nisu uradili spasioci. Još sam se više uplašila jer nije disala, ali srećom sada je sve ok”, rekla je Fuentesova.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...