IZBORI 2018: Novi rezultati CIK-a, isti pobjednici

Preporučujemo

Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić su zadržali prednost u odnosu na protukandidate u izbornoj utrci za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tako su pokazali novi rezultati koje je Centralna izborna komisija objavila danas u jutarnjim satima.

Nakon blizu 92 posto obrađenih biračkih mjesta, Šefik Džaferović, kandidat Stranke demokratske akcije za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, ima 189.260 glasova, dok je drugoplasirani Denis Bećirović, kandidat Socijaldemokratske partije, dobio povjerenje 173.282 birača.

- -

U Republici Srpskoj je obrađeno više od 95 posto biračkih mjesta. Milorad Dodik, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, je zadržao ubjedljivo vodstvo ispred Mladena Ivanića, kandidata koalicije Savez za pobjedu. Dodik sada ima 329.574 glasa, dok Ivanić ima 263.983 glasa, piše N1.

Ništa se značajnije nije promijenilo ni u utrci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u odnosu na ranije objavljene rezultate. Sa 196.386 glasova, Željko Komšić, kandidat koalicije “Bosna i Hercegovina pobjeđuje” koju čine Demokratska fronta i Građanski savez, je i dalje u velikoj prednosti u odnosu na Dragana Čovića, kandidata Hrvatske demokratske zajednice. Čoviću je svoj glas dalo 131.605 birača.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...