Izetbegović, Čović i Dodik bez izjava nakon radne večere u Sattlerovoj rezidenciji

preporučujemo

Današnji pregovori u vezi sa promjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine završeni su radnom večerom u rezidenciji Johanna Sattlera, šef Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU u BiH.

Večeri su prisustvovali pored domaćina Sattlera i predstavnica EU Angelina Eichhorst, kao i američki ambasador Eric Nelson, te predsjednici SDA, HDZ-a i SNSD-a, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik.

Prvi je oko 20 sati rezidenciju napustio Dodik koji se nije ni pozdravio sa novinarima. U rezidenciji su još petnaestak minuta ostali Izetbegović i Čović nakon čega su napustili rezideniciju također bez izjava.

Zanimljivo da je u rezidenciji nestalo elektične energije tokom sastanka. Oko 20:30 sati nestalo je električne energije u cijeloj ulici, pa tako i vili gdje se odvija sastanak.

Danas nešto ranije Izetbegović je nakon razgovora sa predstavnicima međunarodne zajednice kazao:

– Izbor člana Predsjedništva BiH i blokade u FBiH moraju se istovremeno rješavati. Drago mi je da su takvog stava i ostali predstavnici probosanskih stranaka s kojima sam danas razgovarao u zgradi Delegacije EU.

 

 

Pročitajte:  SDP BiH pozvao Republiku Tursku da uvede sankcije Dodiku

Najnovije

Mioković “potopio” Dodika: Ima obraza tražiti da se kažnjavaju oni koji Srbe nazivaju genocidnim, a na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac i neko ko svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, večeras se na...