Izetbegović obišao historijska mjesta u Ramallahu i probao palestinska jela

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, drugog dana posjete Palestini, danas je boravio u Ramallahu, na Zapadnoj obali, javlja Anadolija.

Izetbegović je obišao historijska mjesta u Ramallahu i tom prilikom probao i tradicionalna palestinska jela.

- -

U pratnji Izetbegovića bili su član Upravnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Ahmad Mecdelani te gradonačelnik Ramallaha Musa Hadid.

Prilikom obilaska ulica Ramallaha Izetbegović je posjetio i jedan od restorana u kojem je imao priliku probati tradicionalno palestinsko jelo falafel, vrlo popularno u zemljama Bliskog istoka. Izetbegović je iskoristio priliku i da porazgovara sa građanima Ramallaha.

Predsjedavajući Predsjedištva BiH je jučer u Ramallahu dočekan uz najviše državne i vojne počasti. Potom je posjetio mauzolej u kojem odao počast bivšem palestinskim lideru Yasseru Arafatu, a nakon toga se sastao sa predsjednikom te zemlje Mahmoudom Abbasom. Nešto kasnije je posjetio i kompleks džamije Al-Aksa u Jerusalemu.

Planirano je da se Izetbegović danas sastane sa palestinskim vjerskim poglavarima i političkim predstavnicima.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...