Izetbegović primio ambasadoricu Slovenije

preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio ambasadoricu Republike Slovenije Zoricu Bukinac

Tokom razgovora su istaknuti dobri bilateralni odnosi dviju zemalja, uz konstataciju da ima prostora i za njihovo dalje unapređenje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a razgovarano je i o odnosima u regiji.

Ocijenjeno je da nova strategija Evropske komisije za Zapadni Balkan, osim što svakoj državi ponaosob daje priliku za ubrzani napredak u ispunjavanju uslova za članstvo u EU, doprinosi i bržem i efikasnijem rješavanju otvorenih pitanja među zemljama u regiji.

Ambasadorica Bukinac naglasila je da će Bosna i Hercegovina imati snažnu podršku Slovenije u aktivaciji MAP-a i dobijanju kandidatskog statusa u procesu priključenja EU.

Pročitajte:  SBiH pita u kojem su se formatu sastali Plenković i Izetbegović: Zašto se ignoriše najviši organ izvršne vlasti u BiH?

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...