Izetbegović primio delegaciju UKK Bosna i prvakinju Evrope Mirnesu Bektaš

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju UKK Bosna Sarajevo i prvakinju Evrope Mirnesu Bektaš

Predsjedavajući Izetbegović čestitao je Mirnesi Bektaš, članici Univerzitetskog karate kluba Bosna Sarajevo, osvajanje prvog mjesta na Evropskom prvenstvu u karateu za seniorke U21, borbe +68 kg, održanom u Sočiju, u Rusiji.

- -

Mlada sportistkinja informisala je predsjedavajućeg Izetbegovića o svojim dosadašnjim rezultatima, naglasivši da joj je cilj plasman na Olimpijske igre u Tokiju, 2020. godine.

Suad Ćupina i delegacija UKK Bosna Sarajevo upoznali su Izetbegovića sa uspješnim radom ovog kluba i stanjem u bh. karateu, te o problemima s kojima se susreću sportski klubovi i savezi.

Izetbegović je čestitao Upravi i svim takmičarima UKK Bosna dosadašnje rezultate, te poželio Mirnesi Bektaš da ostvari svoj cilj, plasira se na Olimpijske igre 2020. godine i dostojno predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...