Izetbegović primio delegaciju UKK Bosna i prvakinju Evrope Mirnesu Bektaš

preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju UKK Bosna Sarajevo i prvakinju Evrope Mirnesu Bektaš

Predsjedavajući Izetbegović čestitao je Mirnesi Bektaš, članici Univerzitetskog karate kluba Bosna Sarajevo, osvajanje prvog mjesta na Evropskom prvenstvu u karateu za seniorke U21, borbe +68 kg, održanom u Sočiju, u Rusiji.

Mlada sportistkinja informisala je predsjedavajućeg Izetbegovića o svojim dosadašnjim rezultatima, naglasivši da joj je cilj plasman na Olimpijske igre u Tokiju, 2020. godine.

Suad Ćupina i delegacija UKK Bosna Sarajevo upoznali su Izetbegovića sa uspješnim radom ovog kluba i stanjem u bh. karateu, te o problemima s kojima se susreću sportski klubovi i savezi.

Izetbegović je čestitao Upravi i svim takmičarima UKK Bosna dosadašnje rezultate, te poželio Mirnesi Bektaš da ostvari svoj cilj, plasira se na Olimpijske igre 2020. godine i dostojno predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

Pročitajte:  SBiH pita u kojem su se formatu sastali Plenković i Izetbegović: Zašto se ignoriše najviši organ izvršne vlasti u BiH?

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...