Izetbegović primio Ivancova: Razgovarali o formiranju vlasti u BiH

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o bilateralnim odnosima dviju zemalja. Predsjedavajući Izetbegović je informisao ambasadora Ivancova o situaciji u Bosni i Hercegovini, a razgovarano je i o procesima koji će uslijediti nakon održavanja Općih izbora u našoj zemlji.

- -

Izetbegović je naglasio potrebu da se nakon izbora što prije implementiraju izborni rezultati i i bez ikakvih uslovljavanja formiraju široke programske koalicije koje će činiti kvalitetnu vlast na svim nivoima, pri čemu je neophodno poštovati većinsku volju birača.

Izetbegović i Ivancov su se saglasili da su svima u BiH potrebni stabilnost, ubrzano provođenje reformi i masovna izgradnja infrastrukture, kako bi se nastavio ekonomski rast i usporio odlazak mladih ljudi iz zemlje.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...