Izetbegović razgovarao sa Fergusonom: Na dnevnom redu Izborni zakon, MAP, akcize i budžet FBiH

Preporučujemo

Na sastanku je istaknut značaj usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH i njegov pozitivan uticaj na dalji ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je i o završetku procesa usvajanja budžeta na svim nivoima vlasti, s posebnim osvrtom na razvojni program budžeta Federacije BiH. Također je konstatiran značajan napredak u ispunjavanju Talinskog uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u.

Ambasador Velike Britanije informirao je Izetbegovića o okvirnom programu Summita Berlinskog procesa, koji će biti održan u julu u Londonu.

- -

Razmijenjena su i mišljenja u vezi s procesom iznalaženja rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH, pri čemu je Izetbegović ponovio svoj raniji stav da je u izbornim procesima neophodno osigurati ravnopravnost svih naroda i građana, na cjelokupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je također naglasio da je za izmjene izbornog zakonodavstva neophodno osigurati konsenzus svih parlamentarnih političkih partija, bez obzira jesu li trenutno u poziciji ili opoziciji, jer se radi o pitanjima koja se tiču svih političkih opcija i svih građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(index.ba)

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...