Izetbegović sa ambasadorima SAD: Kod izgradnje Pelješkog mosta moraju se poštovati prava BiH

preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora SAD u Hrvatskoj Roberta Kohorsta i ambasadoricu SAD u BiH Maureen Cormack.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, te odnosima naše zemlje sa susjedima. Predsjedavajući Izetbegović je informisao ambasadore o odnosima Bosne i Hercegovine i Hrvatske, s posebnim osvrtom na neriješeno pitanje koje se odnosi na izgradnju Pelješkog mosta i poštovanje prava naše zemlje koja joj pripadaju u skladu sa Konvencijom UN-a o pravu mora.

Razgovarano je i o ispunjavanju uslova za ubrzani nastavak puta naše zemlje ka članstvu u EU i aktivaciji MAP-a.Predsjedavajući Izetbegović upoznao je ambasadore sa stavovima u vezi sa izmjenama izbornog zakonodavstva koje se odnose na Dom naroda Parlamenta FBiH, naglasivši da je potrebno pronaći rješenje kojim se provodi odluka Ustavnog suda BiH, uz poštovanje Ustava Federacije BiH. Tokom razgovora su istaknuti prijateljski odnosi dviju zemalja, te naglašena snažna podrška koju SAD pružaju BiH u procesu evroatlantskih integracija.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...