- Advertisement -

Izetbegović se sastao sa ambasadorom Italije

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio amabasadora Republike Italije u BiH Nicolu Minasija

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, posebno se osvrnuvši na proces euroatlantskih integracija.

Ocijenjeno je da će predaja Upitnika predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru krajem ovog mjeseca biti podstrek svima u Bosni i Hercegovini da se u narednom periodu uvjeti za članstvo u EU ispunjavaju brže i efikasnije.

Istaknuto je da je nova Strategija Evropske komisije za Zapadni Balkan omogućila našoj zemlji novu šansu za ubrzano približavanje članstvu u EU.

Izetbegović je potcrtao da su tri uvjeta jako bitna za ubrzani napredak Bosne i Hercegovine: zaustavljanje negativne, provokativne retorike, što će voditi ka stabilizaciji političkih prilika i privlačenju investicija, provođenje reformi uz prihvatanje evropskih standarda i investiranje u infrastrukturne projekte.

Izetbegović se zahvalio ambasadoru Minasiju na snažnoj podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u ispunjavanju uvjeta za članstvo u euroatlantskim integracijama.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Melez: Jadno je kada pustite radnike da štrajkuju glađu kao što je to slučaj u Zraku, u Binasu počela proizvodnja

U bugojanskom Binasu, preduzeću namjenske industrije, pokrenuta je proizvodnja, potvrdio je za Faktor Bajro Melez, predsjednik Sindikata metalaca Federacije...