Izgradnja dječijeg igrališta u Ulici Envera Šehovića

Preporučujemo

Na području MZ „Malta“ u toku su radovi na izgradnji drugog od planirana tri tematska dječija igrališta u Ulici Envera Šehovića. Radi se o igralištu sa sportskim terenima za fudbal i košarku namijenjenog djeci starijoj od 6 godina i odraslima.

Oko igrališta predviđena je biciklistička staza na gumenoj podlozi, a igralište će biti opremljeno klupama za odmor, kantama za otpatke i stalcima za bicikle. Pored zelene površine sa visokim i niskim rastinjem, igralište će biti osvijetljeno i led rasvjetom. Svi ugrađeni rekviziti i podloge zadovoljavat će stroge evropske norme o sigurnosti. Izvođač radova je firma „Mibral“ d.o.o Sarajevo, a za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 440.500,00 KM.

Naredne godine planirana je izgradnja i trećeg tematskog parka u ulici Envera Šehovića, koji je po projektu namijenjen najmlađoj populaciji, i to djeci starijoj od 3 godine, opremljen klackalicama, ljuljačkama, toboganima i penjalicama, kao i ostalim urbanim mobilijarom.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...