Izgradnja saobraćajnice Hum brdo

preporučujemo

Na području MZ „Pofalići II“ u toku je privremena sanacija neasfaltirane saobraćajnice Hum brdo. Cilj sanacije je obezbjeđenje nesmetanog saobraćaja vozila i pješaka za stanovništvo koje živi na ovom području.

Sredstva za ove namjene osigurana su po osnovu Ugovora o ”Održavanju cesta po prioritetima MZ” u iznosu oko 550.000 KM. Izvođač radova je firma Sarajevoputevi.

Ovim radovima na lokalitetu Pofalići – Bušće prethodila je sanacija jednog od većih klizišta na području Općine Novo Sarajevo (K1 i K2). Vrijednost ovih radova je 390.000 KM, od čega je općina izdvojila 250.000 KM i UNDP BiH 140.000 KM.

Na ovom lokalitetu sanirano je i treće klizište K9 u vrijednosti oko 42.000 KM, a urađena je i projektna dokumentacija za sanaciju i četvrtog klizišta K4.

Sanacijom klizišta Bušće koja se realizira kontinuirano u skladu sa finansijskim sredstvima otvara se mogućnost za izvođenje radova za izgradnju saobraćajnice Pofalići–Bušće.

Radove na izgradnji saobraćajnice Hum brdo obišao je općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicama.

Najnovije

Dunović poručio Čavari: Znate kako je biti marioneta, Dragan je glavni lutkar u pozorištu apsurda zvanom HDZ

Predsjednik Federacije BiH (FBiH), Marinko Čavara,  je u intervjuu za "Nezavisne novine" Milana Dunovića i Željka Komšića nazvao "lutkama...