- Advertisement -

Izgradnjom dvorane kuglanje u Prijedoru sve popularnije

Preporučujemo

Prije pet i po godina Kuglaški klub Rudar iz Prijedora je ponovo aktivirao rad, a nakon izgradnje nove sportske dvorane u naselju Urije i opremanjem savremene kuglane dobili su mogućnost da treniraju, te organizuju takmičenja.

U planu im je početkom školske godine organizovanje „Škole kuglanja“. Zaljubljenici u ovaj sport u Prijedoru kažu da nakon 14 godina imaju kuglanu opremljenu po svim standardima.

Predsjednik UO KK Rudar Goran Predojević podsjetio je da je klub 2004. godine stavljen u stanje mirovanja, te da se radi o jednom od najstarijih klubova u Prijedoru, kao i da kuglanje ima višedecenijsku tradiciju u ovom bh. gradu.

„Prije par godina smo proslavili 50. godina postojanja kluba. Prije dva mjeseca je otvorena nova kuglana, jedna od savremenijih u regiji, a sigurno i jedna od modernijih u Evropi. U ovakvim kuglanama se igraju svjetska prvenstva, tako da smo ponosni na našu kuglanu. Grad Prijedor nam je pomogao i obezbjedio da možemo početi sa treninzima, mada to još uvijek nije u funkciji u kojoj bismo mi htjeli da bude, odnosno da bude dostupna svim građanima i rekreativcima. Međutim, uskoro sa početkom školske godine krećemo sa ‘Školom kuglanja’ za dječake i djevojčice od 12 do 20 godina, jer mislimo da je to budućnost kluba”, rekao je Predojević i dodao da se nada da će se kroz rad i treninge naći mladi ljudi zainteresovani za kuglanje, koji će jednog dana biti i prvaci Bosne i Hercegovine.

Naveo je da je cilj da se u Prijedoru u dogledno vrijeme igraju evropska takmičenja. Predojević ističe da prijedorski klub učestvuje na svim takmičenjima koje organizuje Kuglaški savez Republike Srpske i Kuglaški savez Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima ostvarena je i značajna saradnja sa klubovima iz regiona.

„Ponosni smo što smo prošle godine učestvovali na obilježavanju jubileja 65. godina postojanja KK Crvena zvezda, a i oni su nama bili ovdje prvi gosti. Nadamo se da će ovo biti mjesto koje će stalno biti puno, a već ovog vikenda imamo ‘Turnir prijateljstva’ na kojem će učestvovati Rudar Prijedor, Šumadija Kragujevac, Borac Banjaluka. Želja nam je da staze budu uvijek pune i da prije svega tu bude puno omladine“, naveo je Predojević, kazavši da je najljepša strana ovog sporta što se može kuglati od 12. do 60. godina, što vremenski uslovi ne ograničavaju treninge, a posebno činjenica da ovaj sport spaja ljude i sklapaju se čvrsta i trajna prijateljstva.

Damir Dračić, kuglaš iz Prijedora koji trenutno živi u Australiji kaže da je kuglanje zanimljiv sport, te da su uz starije, iskusne kuglaše naučili sve o ovom sportu.

„Postigli smo i zavidne rezultate, ponosni smo na sve što smo uradili do sada, a nova kuglana otvara niz sjajnih mogućnosti. Trenutno živim u Australiji, ali kad dođem u Prijedor trudim se da treniram što više i mnogo vremena provodim u kuglani sa svojim kuglašima. Imao sam čast da 2014. godine nakon mnogo godina odigram prvu utakmicu za Rudar i to je nešto što ću uvijek pamtiti“, rekao je Dračić.

U klubu je trenutno aktivno 16 kuglaša, a dvadesetak ih je tek počelo sa bavljenjem kuglanjem. Prijedor je svojevremeno imao 12 kuglaških klubova, a sada je aktivan samo Rudar. Prioritet kluba je povratak u Premijer ligu BiH.

U Prijedoru se nastavlja gradnja sportske dvorane u koju je do sada uloženo oko pet miliona KM, od čega oko 680.000 u kuglanu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Sindikalisti: Ili povećanje minimalne plaće ili protesti u septembru

Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine iznio je optužbe na račun federalnog premijera Fadila Novalića, kazavši...