Izjava Edina Vranja nakon hapšenja: Šokiran sam, još ne mogu da vjerujem šta se dešava

preporučujemo

Edin Vranj, nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u FUP-u i prvi čovjek Odjela za organizovani kriminal uhapšen je danas na graničnom prelaz Uvac, saznaje portal “Avaza”.

Vranj je uhapšen pod sumnjom za ratni zločin.

On je za “Avaz” potvrdio kratko ovu informaciju.

– Tačno je da sam uhapšen. Ni sam ne znam zbog čega. Evo me u policijskoj stanici u Priboju i čekam da me prebace za Beograd. Razlog je navodno neka prijava iz 2018. godine za ratni zločin – kazao je Vranj za “Avaz”.

O hapšenju, koje se dogodilo tokom privatnog putovanja prema Sandžaku, obavijestio je nekoliko prijatelja u Sarajevu.

– Šokiran sam, još ne mogu da vjerujem šta se dešava. Na sceni je neko silovanje, neki spin nekih centara u bezbjedonosnom aparatu Srbije koji to tako radi da je to prosto da ne povjerujete. Oni se oko mene vrte godinama, ali ja veze sa ratnim zločinima imam kao što imam sa Marsovcima. Situacija u kojoj se trenutno nalazim je vrlo ponižavajuća – kazao nam je Vranj, dodajući da mu još nije predočeno zbog čega je konkretno, na ovakav način, uhapšen.

Najnovije

Kikbokserka Edina Halilović za Index: Osigurala sam bronzu, sutra idem po srebro

Kikbokserka Edina Halilović (22) osvojila je bronzanu medalju pobijedivši takmičarku iz Mađarske u polufinalu Svjetskog seniorskog prvenstva u kikboksu...