Izložba umjetničkih djela Taiba Kovača u Centru za kulturu Dobrinja

Preporučujemo

Posjetioci Centra za kulturu Dobrinja – vila Hadžihalilovića u narednih sedam dana imat će priliku pogledati umjetnička djela bh. slikara Taiba Kovača, gdje je izloženo oko trideset njegovih radova, od pejzaža do portreta, rađenih u tehnikama ulje na platnu, akvarela, akrila na platnu i suhog pastela.

Izložba je otvorena, u ponedjeljak, 26. augusta, uz prisustvo velikog broja posjetilaca, a o samom autoru i nastanku njegovih umjetničkih djela govorila je Senada Kadribašić, književnica i slikarka.

- -

Taib Kovač član je Udruženja bosanskih umjetnika. Rođen je 1959. godine, u mjestu Tjentište, Općina Foča. Od 1973. godine živi i radi u Sarajevu. Od svoje mladosti pokazivao je ljubav prema umjetnosti, ali se posebno isticao talenat i sklonost prema slikarstvu. Životne prilike, učinile su da jedno vrijeme Kovačeva kreativnost sačeka  i napravi pauzu. Tek nakon završetka radnog vijeka i ranog penzionisanja, ponovo se aktivirala ljubav prema kreativnom izražaju i jaka želja da se aktvnije posveti slikarstvu.

U posljednjih nekoliko godina Taib Kovač aktivno slika, a dominantne tehnike su slikanje na platnu i akvareli. Teme koje prevladavaju u Taibovom radu su urbane tematike, sa fokusom na monumentalne građevine iz bosanskohercegovačkog kulturnog nasljeđa.

Izložba se može pogledati radnim danima od devet do 17 sati.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...