Izrael za šest minuta izveo 50 napada na Gazu

Preporučujemo

Izraelska vojska izvijestila je da je u šest minuta bombardirala 50 tačaka u Khan Younisu, drugom po veličini gradu u Pojasu Gaze, gdje je u posljednja 24 sata ubijeno 90 Palestinaca.

U saopćenju izraelske vojske navodi se da su intenzivni napadi izvedeni zapadno od Khan Younisa i tvrdi se da su borci Hamasa i infrastruktura u regiji uništeni.

- -

Napominjući da je 50 tačaka u regiji bombardirano iz zraka i s kopna artiljerijskim jedinicama u šest minuta, izraelska vojska tvrdi da su ti napadi izvedeni kako bi se pomoglo izraelskim vojnicima na zemlji.

Očevici koji su razgovarali s dopisnikom AA navode da su se tokom kopnenog napada izraelskih vojnika na grad čule eksplozije.

Uz zračno bombardiranje, izraelska vojna vozila nastavljaju napredovati prema Khan Younisu sa sjevera i zapada.

Ovi napadi na grad Khan Younis izvedeni su nekoliko sati nakon što je izraelska vojska objavila da su tri njena vojnika poginula, a 14 vojnika povrijeđeno, od kojih pet teže, kao posljedica sinoćnjih eksplozija.

- -

U jutrošnjem bombaškom napadu izraelske vojske na kuću u gradu Rafah, na jugu Pojasa Gaze, ubijeno je 14 osoba, uključujući šestoro djece, iz iste porodice.

Palestinsko ministarstvo zdravstva u Gazi objavilo je da se broj mrtvih u izraelskim napadima na Gazu u posljednja 24 sata povećao za 90, dosegnuvši 30.410.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...