Izraelski vojnici ubili dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali

preporučujemo

Izraelske specijalne snage ubile su danas dvojicu palestinskih službenika sigurnosti na okupiranoj Zapadnoj obali, u onome što je izraelski izvor opisao kao moguću pogrešnu identifikaciju tokom akcije usmjerene na tražene napadače.

Palestinska uprava (PA) s međunarodnom podrškom koordinira sigurnost s Izraelom na Zapadnoj obali, uprkos dugotrajnim diplomatskim pregovorima. Osoblje Palestinske uprave rijetko se sukobljava sa izraelskim kolegama i obično se drži podalje od izraelskih racija na Zapadnoj obali.

Izraelski zvaničnici nisu imali neposredan komentar na noćni incident u Jeninu, u kojem je palestinsko ministarstvo zdravlja reklo da je i treća osoba teško ranjena.

Izraelski izvor iz službe sigurnosti sigurnosti rekao je za Reuters da je palestinski napadač ubijen, nakon što su dvije strane razmijenile vatru, što je rezultiralo ubistvom jednog naoružanog i ranjavanjem drugog muškarca, koji je zadržan, rekao je izvor.

“Naše snage su uzvratile vatru, očito misleći da je pucnjava dio sukoba s traženim teroristima”, kazao je izvor.

Palestinski zvaničnici nisu odmah dali dodatne detalje o sukobu. Izraelski izvori tvrde da je u incidentu ubijen pripadnik militantne frakcije Islamski džihad. Palestinsko ministarstvo zdravlja to nije potvrdilo.

Najnovije

U kafiće i diskoteke u Crnoj Gori samo uz COVID-potvrdu

U Crnoj Gori su u petak donesene nove mjere po kojima je za ulazak u kafiće, klubove i diskoteke...