Izuzetno rijedak slučaj: Žena iz Malija rodila devet beba?

preporučujemo

Žena iz Malija u utorak je u Maroku rodila devet beba, saopćila je vlada njene zemlje, iako marokanske vlasti još nisu potvrdile ovaj izuzetno rijedak slučaj.

Vlada Malija 30. marta transportovala je 25-godišnju Halimu Cisse, ženu sa sjevera siromašne zapadnoafričke države, u Maroko, radi bolje njege.

Ministarstvo zdravstva Malija navodi da je Cisse carskim rezom rodila pet djevojčica i četiri dječaka. S druge strane, glasnogovornik marokanskog ministarstva zdravstva Rachid Koudhari kazao je da ne zna de se taj slučaj dogodio i u jednoj od bolnica u zemlji.

“Majka i bebe za sada su dobro”, rekla je ministrica zdravstva Malija Fanta Siby za AFP, dodajući da ju je malijski ljekar koji je pratio Cisse u Maroko obavještavao o tome, prenosi France 24.

Prema njenim riječima, žena će se vratiti kući za nekoliko sedmica. Siby je čestitala medicinskim timovima Malija i Maroka, čija je profesionalnost dovela do sretnog ishoda.

U početku se vjerovalo da je nosila sedam beba, što je također rijedak slučaj. Ministarstvo zdravstva Malija navodi da su ultrazvučni pregledi obavljeni i u Maliju i u Maroku sugerirali da Cisse nosi sedam beba, što je zabrinjavalo ljekare.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...