Izvještaj MUP-a KS o jučerašnjoj pucnjavi u Hrasnom

Preporučujemo

Jedna osoba poginula je jučer u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Hrasno, a povodom ovog događaja, danas se saopćenjem oglasila se i sarajevska policija.

Kako piše u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u 16,50 sati od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obaviještena je III PU da je u haustoru zgrade, ulica Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

- -

”Odmah na lice mjesta, izašli su policijski službenici Treće PU, kojom prilikom je provjerama utvrđeno da je jedno lice zadobilo povrede, a radi se o licu Dž.H., rođen 1972.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđeno lice,vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć preveženo je u Opću bolnicu “Prim. dr. “Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je zadržano na daljem liječenju.

Izvršenim obilaskom navedenog lokaliteta, u neposrenoj blizini mjesta događaja, pronađeno je beživotno tijelo muške osobe sa povredama nanešenim vatrenim oružjem. Utvrđeno je da se radi o Č.J., rođen 1961.godine u Banjaluci, nastanjen u Sarajevu, koji je neposredno nakon upotrebe vatrenog oružja prema licu Dž.H, izvršio samoubistvo.

Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt istog. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta, rukovodio uviđajem, a kojem su prisustvovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te ovlašteni sudski vještaci balističke i medicinske struke. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja’‘, saopćeno je iz MUP-a.

Najnovije

Obrnula se situacija: Maslac čak tri, a mlijeko dva puta skuplje u BiH nego u Hrvatskoj

Mlijeko, mliječni proizvodi i meso nekada su bili namirnice po koje su zbog povoljnije cijene stanovnici Hrvatske redovno dolazili...